Архив

19
Дек

Летище София е първо сред европейските столични летища

Рекордният брой обслужени пътници на летище София тази година го поставиха на върха на класацията на авторитетната международна организация ACI EUROPE (Международен съвет на европейските летища). Данните представи лично генералният директор на организацията Оливие Янковец по време на работното си посещение у нас, придружаван от своя заместник Морган Фолкс.

14
Дек

Станции за зареждане на мобилни устройства заработиха на летище София

Пътниците на летище София вече могат напълно безплатно да използват новите станции за зареждане на мобилни устройства. Те са разположени след проверка за сигурност на двата терминала в близост до изходите за отвеждане към самолетите, а на Терминал 1 има и в обществена зона „Заминаване“.

Всяко съоръжение позволява зареждане на до 8 смарт устройства едновременно. Станциите са поставени на места, през които преминават по-голяма част от пътниците, като целта е възможно повече хора да се възползват от новата услуга.

09
Дек

Дядо Коледа на летище София

По традиция и тази година Дядо Коледа, красивата Снежанка и джуджетата кацнаха на летище София, за да зарадват децата и да им раздадат много подаръци. С много радост и добро настроение стотици нетърпеливи малчугани посрещнаха белобрадия старец и имаха възможността да си поговорят, и да се снимат с него.

В красиво украсения салон на Терминал 2 имаше много песни, игри и вълшебства, които допринесоха за празничната атмосферата и напомниха за предстоящите празници.

04
Дек

Летище София с детска изложба за Коледа

Летище София открива изложба с детски рисунки от конкурса „Моето летище София“, който бе организиран по случай 80-годишнината на най-голямото българско международно летище.

В конкурса участие взеха деца от цялата страна, а най-добрите рисунки бяха наградени на специална церемония в началото на ноември.

Детските творби от конкурса ще може да бъдат разгледани в залата на Терминал 1, след проверка сигурност.

Част от рисунките са включени и в корпоративния календар на летище София за 2018 г.

30
Ное

Пристигна 6-милионният пътник на летище София

В навечерието на коледните празници най-голямото международно летище у нас отбелязва своя втори рекорд за година. Само за месец и половина през летище София преминаха 1 млн. пътници, а на днешния ден пристигна 6-милионният.

Виолина Тренчева е късметлийката, която кацна с полет от Дортмунд на авиокомпания Wizz Air. Линията до немския град е открита през 2008 г. и от тогава превозените пътници са 753 106, а полетите са ежедневни.