16
Ное

Подкрепа за 100 години българско кино

Стикери с различни размери, поставени на места, където могат да се видят от повече хора, приятно изненадаха гостите и пътниците на Терминал 2.

Столичното летище предостави домакинството си за осъществяване на иновативния и образователен проект „КОД КИНО“. Той дава възможност чрез креативни подходи и дигитални технологии да се погледне на българското кино по нов и вълнуващ начин.

Докато чака полет, следи мониторите или посреща близки хора, всеки пътник или посрещач би могъл да насочи смартфон към стикерите, чиито QR кодове отвеждат до видеооткъси от български филми. В обществена зона на новия терминал или след гранична проверка, само за секунди, като с машина на времето ще се пренесете в сцени от филмите ,,Отклонение“(1967) на режисьорите Гриша Островски и Тодор Стоянов и „Стъпки в пясъка“(2010), реж.Ивайло Христов, снимани на аерогарата.

С този проект ,,Летище София” ЕАД, което подкрепя национални каузи и културни прояви, популяризира и отбеляза стогодишнината на българското кино и богатството на неговата история.