Септември 2014
Архив

17
Сеп

Фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” на Летище София

За пета поредна година фотоизложбата „България – атрактивна туристическа дестинация” започва пътуването си из страната от Летище София. Новото тази година е, че към основния фотоконкурс експозицията включва подраздел „Европейска подкрепа за красива и привлекателна България”. Фотосите представят природни, културни и исторически обекти от различни български градове, които са възстановени и изградени със средства получени по европейски програми.

16
Сеп

Непознатите лица на Летище София във фотоси

Фотографска изложба „Летище София – непознатите лица” беше открита днес на Терминал 2. Авторите Огнян Стефанов и Яне Голев представят в около 115 фотоса колеги с различни професии на летището.

11
Сеп

Ръст на трафика и през август

Пътници

С 40 300 повече са обслужените пътници на летище София през август 2014 г. Техният общ брой за периода е 378 782 - увеличение от 12% спрямо миналата година.

С 13% е нараснал пътникопотокът по международни редовни линии, чийто дял в общия летищен трафик е 92 на сто. Някои от водещите за Летище София авиокомпании отчитат ръст на годишна основа между 24 и 34 процента, което е знак за увеличаващото се търсене на българския авиационен пазар.

05
Сеп

Фотоизложба с български забележителности гостува на Летище София

Летище София откри фотоизложба, представяща природни и исторически забележителности от България.

В обществената зона на Терминал 2 внушителни пана привличат вниманието на пътуващите и гостите на аеропорта с фотоси от красивите градове Мелник, Несебър и Банско, Боянската църква, храм-паметник "Александър Невски", причудливите форми на Белоградчишките скали, Панагюрското съкровище и др.

Проектът се осъществява от Министерството на икономиката и енергетиката и в. "Стандарт", а Летище София е домакин на събитието.