27
Юли

5 нови линии на Wizz Air и 5-и самолет на авиокомпанията на летище София

С официална церемония на столичното летище бе даден старт на новите целогодишни редовни полети на авиокомпания Wizz Air до Кьолн, Бари, Неапол, Женева и Меминген.

С воден салют бе изпратен полет W6 4319 по дестинацията София – Женева. Екипажът бе приятно изненадан от домакините с ефектен плодов букет, а заминаващите пътници – с брандирани сувенири и бонбони.

Летище София посрещна и 5-ия самолет на Wizz Air, който се базира на негова територия. Airbus А320-200 е с капацитет от 180 места. Той ще обслужва не само новите полети, но и част от вече съществуващите линии.

Ден по-рано, на 26 юли, столичното летище изпрати и заминаващите по друга от новите дестинации – Мюнхен (Меминген) с музикални изпълнения на саксофониста Стефан Бъчваров и безалкохолни коктейли, приготвени от професионални бармани. Събитието  се осъществи с подкрепата на Българската асоциация на барманите.

От началото на годината пазарният дял на Wizz Air, по брой превозени пътници от и до летище София, е 26,8%. С откриването на 5-те линии се очаква увеличение от около 50 000 пътници в едната посока на годишна база, а новите дестинации ще предоставят допълни удобни връзки за пътуващите.

Летище София и Wizz Air са партньори вече 10 години и с новите линии обслужваните директни въздушни маршрути стават 22.