30
Апр

Летище София остава отворено само за пътуващи

Във връзка с обявеното извънредно положение поради COVID-19 и с цел осигуряване на най-висока степен на безопасност, в терминалните сгради се допускат само пътуващи. Влизането става след измерване на телесната температура и показани нормални стойности.

Молим пътниците да задължително да носят предпазни маски и да спазват препоръките на РЗИ за физическа дистанция от 1,5 – 2 м.

На летището се извършва почистване и дезинфекция четири пъти на ден. Дезинфекцира се междутерминалният шатъл, перонните автобуси и всички обекти, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час. Климатично-вентилационната система също се дезинфекцира, а филтрите се подменят редовно с цел осигуряване на чист въздухопоток.

Всички заминаващи и пристигащи пътници преминават през термовизионен контрол. С цел безопасност, не се допуска смесването на пътници от различните полети, като след всеки –  се дезинфекцира.

На видими места са разположени различни информационни материали – постери, табла и видео изображения.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в отделните държави, можете да се информирате от сайта на Министерството на външните работи, а за отменени полети – към  съответната авиокомпания.