До летището

До Летище София може да се придвижите с автобус, с такси, с личен автомобил, велосипед
или мотопед, и с метро.

виж повече

Препоръчваме ви да се осведомите предварително от кой терминал заминава вашият полет, както и да се явите на Летище София – Терминал 1 или Терминал 2,  2 (два) астрономически часа преди обявения час на излитане. 
Информация може да намерите на нашия сайт или на телефони:

+359 2 937 2211
+359 2 937 2212
+359 2 937 2213

Регистрация на пътници и багажи

На гише

Гишетата за регистрация на пътници и багажи  са разположени в обществените зони за заминаване на Терминал1 и на Терминал 2 като отварят от два до три часа преди обявения час на излитане в зависимост от изискванията на конкретната авиокомпания. За номера на гишето, обслужващо вашия полет, се информирайте от електронните монитори.

Терминали за самообслужване

Тази възможност се предлага само в Терминал 2 на Летище София, където са инсталирани 8 такива устройства. Те позволяват бърза регистрация за полетите на авиокомпании, които са осигурили достъп до своите системи.

Обръщаме внимание, че има ограничения за избор на езици при следване на интерактивното меню, но при всички случаи е наличен английски език.

Киоски за интернет регистрация

На Терминал 2 са инсталирани също 4 устройства, позволяващи самостоятелна регистрация през интернет за авиокомпании, предлагащи тази услуга за Летище София.

При нужда от допълнителна информация или съдействие при опериране с терминалите или киоските на самообслужване, може да се обърнете към служител по регистрация на пътници и багажи.

Багаж

Ако сте се регистрирал за полета от вкъщи или на летищните терминали за самообслужване и вече разполагате с разпечатана бордна карта за полета, можете да предадете своя багаж на обозначеното Baggage Drop Off гише за вашия полет, където той ще бъде етикиран.

Необходимо е да бъдат спазени изискванията на авиокомпанията-превозвач за размера и теглото на регистрирания и ръчния багаж.

Правила за сигурност

Заминаващите пътници и техният ръчен багаж подлежат на щателна проверка за вещи, забранени за транспортиране на борда на самолета или за спазване на ограниченията при пренос на течности, аерозоли и гелове в ръчния багаж.  Ограниченията не се отнасят за продуктите, закупени от магазините след пунктовете за проверка по сигурност, както и по отношение на някои медикаменти и хранителни продукти.

Подробна инфромация можете да намерите на линка по-долу.

Виж повече

Списък със забранени предмети за пренос в ръчен и регистриран багаж може да свалите от линка по-долу.

Виж повече

 

Митническа и гранична проверка

Гишетата за митническа и паспортна проверка са разположени след пунктовете за проверка по сигурност на пътниците и ръчния им багаж.

Ваше задължение е да се осведомите предварително за митническите и паспортно-визовите изисквания на страните, за които пътувате. Обърнете внимание на валидността на вашите документи.

Гишетата за гранична проверка на Терминал 2 на Летище София са оборудвани с устройства за разчитане на мобилни бордни карти.

Салони и магазини

  • SA Buy/Bye Shop

    Вашият магазин на Летище София

    Възплозвайте се от специалната ни оферта за продуктите в SA Buy/Bye Shop.

  • SA Spirit Of Bulgaria

    Вашият магазин на Летище София

    Възплозвайте се от специалната ни оферта за продуктите в SA Buy/Bye Shop.